NEI therapie
Wat is NEI ?
NEI staat voor Neuro-Emotionele Integratie en is ontwikkeld door de Amerikaan Scot Walker. Roy Martina heeft het naar Nederland gehaald en Wilma Klein (Orin opleidingen) heeft vervolgens de NEI Kindertherapie ontwikkeld.
NEI is een methode waarmee onverwerkte emoties en trauma’s uit het verleden op een eenvoudige en snelle manier zijn op te lossen. Een methode waarbij u actief werkt aan uw geestelijke en lichamelijke gezondheid.
Deze emoties en trauma’s (waar men zich niet bewust van hoeft te zijn) kunnen veel invloed uitoefenen op ons dagelijkse leven. Emoties en ervaringen van vroeger dragen we mee in ons rugzakje. Deze zetten zich vast (worden door ons lichaam omgezet in gifstoffen) waardoor je immuunsysteem en organen worden verzwakt en zo kunnen leiden tot klachten of ziektes.
Hoe werkt NEI?
Nei maakt op een respectvolle manier, direct contact met het onderbewuste met behulp van een simpele spiertest en is daardoor in staat om dat ene moment uit het verleden op te sporen waarop een niet verwerkte emotie tot een blokkade heeft geleid.
Om te weten met welke emoties de specifieke ervaringen verbonden zijn, worden de orgaanreflexpunten getest. Dit zijn punten op het lichaam die in kontact staan met de organen / meridianen. Elk orgaan in je lichaam trilt mee met bepaalde emoties, je hart met liefde, je blaas met onzekerheid.Vervolgens wordt de gevonden emotie in beide hersenhelften geïntegreerd en verwerkt. (herkennen, erkennen, ervaren, loslaten)
Voor wie is NEI?
Een NEI behandeling is niet aan leeftijd gebonden en zowel geschikt voor kinderen als volwassenen. Nei is toepasbaar voor iedere lichamelijke/geestelijke klacht, Bijvoorbeeld:
- Leer- en gedragsproblemen bij kinderen (ADHD, dyslexie, agressie, onzekerheid e.d.)
- Traumatische ervaringen
- pesten of gepest worden,
- weinig zelfvertrouwen, faalangst,
- relatieproblemen,
- niet goed in je vel zitten, slecht humeur,
- zeurende (chronische) pijnen in het lichaam,
- bedplassen,
- examenvrees en andere angsten,
- stress en nachtmerries,
- nagelbijten