Flower

Kindercoach

De basis van je leven is erg belangrijk. Soms zit een kind niet goed in zijn vel. Het heeft verdriet, is vaak boos, is angstig (faalangst), heeft weinig vriendjes, wordt gepest, heeft weinig zelfvertrouwen, een trauma etc… Dat kan grote gevolgen hebben voor de rest van je leven.
Een kindercoach gaat samen met het kind kijken wat er gedaan kan worden zodat het weer beter in zijn vel komt te zitten en positiever in het leven staat.

 Nieuwetijdskinderen en Hoog Sensitieve Personen (HSP)

Ieder moment van de dag doen we indrukken op via onze zintuigen (horen, ruiken, proeven, voelen). Een kind dat hooggevoelig is doet deze indrukken veel intensiever op dan een gemiddeld kind.
Het lijkt of hun zintuigen op een hogere frequentie zijn afgestemd. Hierdoor zijn de trillingen van geluiden, beelden en emoties, die deze kinderen (en volwassenen) ontvangen vele keren sterker en daardoor komt er veel meer binnen. Vaak worden ze snel moe wanneer ze zich in een grote groep mensen bevinden. Bovendien zijn ze gevoelig voor energieën die door de meeste andere personen niet worden waargenomen.Ze kunnen vaak goed invoelen, ze zijn slim, intuïtief, creatief, nauwgezet en gewetensvol.

We leven in een tijdperk waarin we overspoeld worden met informatie via internet en televisie. Een tijd waarin we zeer prestatiegericht leven. We worden omringd met frequenties en straling, van zowel de GSM, de dect-telefoons, de wireless-systemen, de elektriciteitsmasten, de computer en de TV. Al deze elektrische frequenties beïnvloeden het kind (en de volwassene) zowel op lichamelijk als op psychisch vlak.

Doordat het hooggevoelige kind echter meer waarneemt en aanvoelt dan een niet hooggevoelig kind, is de belasting vaak te groot en kan het minder aan. Als ze een te veel aan prikkels niet kunnen voorkomen raken ze overstuur en overgevoelig. De overprikkeling proberen ze vaak te vermijden en dan lijkt het alsof ze verlegen zijn, timide of de “spelbreker”.

Kinderen die hoogsensitief zijn of door hun gedrag en vaardigheden anders zijn dan de norm, krijgen vaak negatieve reactie uit hun omgeving en dat heeft een gevolg voor hoe ze zichzelf ervaren.

Als kindercoach geef ik het kind handvatten om zich te beschermen tegen overprikkeling.Samen doen we oefeningen, visualisaties en werken we met energieën. Ik kan een  therapievorm inzetten, samen een bloesemremedie uitzoeken om in te nemen, of om er een beschermende spray van te maken.