Flower

INTEGRA

(= Integratie Therapieën en Geneeswijzen en Geo Reflex Analyse)

INTEGRA® is een test- en onderzoeksmethode die ontstaan is uit o.a. de testmethode zoals gebruikt door Dr. Velsendaal, de electro-acupuntuur volgens Dr. Voll, de Vegatest en diverse aanpassingen en aanvullingen door de arts Roy Martina. Het is een combinatie van de meest effectieve therapieën uit de natuurgeneeswijzen.

INTEGRA® is een systeem om snel en effectief de oorzaak van lichamelijke klachten op te sporen en te behandelen.

Aan de klacht kan ten grondslag liggen; een emotioneel probleem, een structureel probleem, een metabool probleem (allergie, spijsvertering, vitamines etc.), een endocrien probleem, een cellulair probleem (overgeërfd, constitutioneel), een ontsteking, een toxisch probleem, zwakte van bepaalde organen, een blokkade van bepaalde organen, een insufficiëntie (vitamines, mineralen) etc.

Hoe werkt INTEGRA®?

INTEGRA® is een methode die gebruik maakt van energieën, zowel elektromagnetische als energetische, en van de manier waarop spieren reageren onder de diverse omstandigheden.

Binnen INTEGRA® wordt over het algemeen gebruik gemaakt van spiertesten in combinatie met gestructureerde vraagprotocollen, therapeutische  en diagnostische testsets.

Er wordt ook gebruikt gemaakt van mudra’s. Mudra’s zijn bepaalde houdingen van de hand en de vingers die voortkomen uit de Oosterse energieleer en de kinesiologie. Het zijn als het ware de toegangspoorten tot verschillende niveaus van ons gehele wezen. Door gebruik te maken van de mudra’s kan er gemakkelijk bepaald worden op welk niveau er blokkades zitten die leiden tot verstoringen bij de cliënt.

Ook wordt er getest met Orgaan Reflex Punten. Deze punten corresponderen met de meridiaansystemen. Met het Orgaanreflexpunt kan er onder andere van een orgaan bepaald worden hoe de energetische toestand is, de klinische afwijking, de emotionele blokkade, de toxische belasting, de virale en/of bacteriële belasting en welk orgaan er gedraineerd moet worden.

De testbuisjes, ook wel (voor) filters genoemd zijn gevuld met substanties met een specifieke resonantie die een stressfactor zijn voor mensen met een specifieke klacht, orgaanafwijking of ziektebeeld, fysiek of psychisch.

De substanties zijn vaak homeopathisch, maar het kunnen ook gewone stoffen zijn, ziekteproducten of medische preparaten. De testbuisjes zijn speciaal geselecteerd op basis van jarenlange klinische en bio-energetische experimenten.

Als de diagnose is gesteld kan de therapie worden bepaald en dat kan onder andere zijn: Neuro Emotionele Integratie (N.E.I.®), Drainage en ontgiften, Homeopathie, Allergietherapie, Bloementherapie, Edelsteentherapie, Heliplexen, Synergoplexen, Uiteraard zijn er nog meer therapieën en middelen of een combinatie ervan.

INTEGRA® is om diverse redenen een unieke methode, het is eenvoudig en daarbij enorm effectief. De vooruitgang van de cliënt kan nauwkeurig worden bepaald.